background

Musica Con Gioia DirigentWERNER DE BLESER volgde naast klarinet, piano, zang, voordracht, kamermuziek en harmonieleer aan de muziekacademie van Buggenhout, ook nog de cursussen hedendaagse muziekgeschiedenis, muziekpsychologie en muziekanalyse aan de universiteit van Gent.

Hij speelde en speelt in allerlei ensembles: rockgroep, bigband, symphonic band, harmonie, kamerorkest, diverse kamermuziekensembles. Hiervoor schreef en arrangeerde hij heel wat stukken en trad hij regelmatig op als solist. Verschillende van zijn composities werden zowel nationaal als internationaal bekroond en uitgevoerd. Bij Musica con Gioia speelde hij eerst klarinet. Vanaf einde 2006 nam hij het dirigeerstokje over van stichter Marc Coremans. Daarnaast staat hij ook nog regelmatig op het podium met het Antwerpse klarinettenensemble Klarinata.

Zijn composities en arrangementen, en de arrangementen van Marc Coremans, maken dat we steeds kunnen optreden met origineel werk, en we spelen op elk concert een nieuw stuk, soms zelfs een wereldcreatie.